25 Kasım 2009 Çarşamba

Ahududulu Kremalı Pasta


Adet kakaolu hazır kek
1,5 Çorba kaşığu ahududu likörü
1,5 Su bardağı ahududu
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı şeker
Yarım kutu diyet labne peyniri
1 Kutu kakaolu pasta kreması
Süslemek için : Ahududu

Hazırlanışı
  • Keki öncelikle ikiye ayırın.
  • Daha sonra iki yarısını da ahududu liköri ile ıslatın.
  • İçine süreceğiniz kremayı hazırlayın.
  • Bunun için un ve şekeri karıştırıp, sütü ilave edin.
  • Muhallebi kavamına gelene dek pişirin.
  • Ocaktan aldığınız kremaya labne peynirini ekleyin.
  • Kremayı soğumaya bırakın.
  • Ahududunu robotta püre haline getirin.
  • Soğuyan krema ile karıştırın.
  • Bu kremayı kekin bir yarısının üzerine yayın.
  • Diğer yarısını da üzerine kapatın.
  • Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Pastanın her tarafını kaplayacak biçimde sıvayın.
  • Üzerini ahududu ile süsleyip, birkaç saat buzdolabında bekletin.
  • Dilimleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder