25 Kasım 2009 Çarşamba

Rulo Pasta (6 Kişilik)


Rulo Pasta  tarif tarifiMalzemeler
RULONLUN MALZEMESİ
6 Yumurta
1 Su Bardağı Un
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESİ
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Krem Patisserie (Pasta kreması)
1 Su Bardağı Krem Şanti
Yemeğin Tarifi
RULONUN HAZIRLANIŞI
Şeker yumurtaları çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çırpın. Karışıma un kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.
Bir tepsinin içerisini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı tepsiye dökün düzgünce yayın. 220 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
KREMANIN
Krem şanti ile krem patis serie?yi karıştırın. Hazırladığınız karışımı soğumuş kekin üzerine düzgünce yayın.
Kekin ortasına muzları dizin ve pastayı rulo şeklinde katlayın. Pastayı normal ebatlarda keserek üzerini pudra şekeri ve muz dilimleri ile süsleyin.
1 dilim pandispanyayı 18 cm. çapındaki bir pasta çemberine koyun. Pandispanyanın üzerini krem patisserie ile kaplayın ve 2.ci pandispanyayı üzerine kapatın.
Pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın. 4 muzu ikişer parçaya bölerek pandispanyanın üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin donmak üzereyken muzların üzerine dökün. Pastayı buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder