25 Kasım 2009 Çarşamba

Ananaslı Pasta


8 Çorba kaşığı margarin
8 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Su bardağından 2 parmak fazla un
6-7 Dilim konserve ananas
2 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt

Hazırlanışı
  • Margarinle birlikte tozşekeri krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın.
  • Üzerine yumurtaları bir kerede ekleyip, çırpın.
  • Kabartma tozunu ilave edin.
  • Unu yavaş yavaş katın ve karıştırın.
  • 28 Santim çapında bir tart kalıbını iyice yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
  • 180 Dereceli fırında 20-30 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından alıp, kalıbından çıkarın soğumaya bırakın.
  • 2 Paket krem şantiyi 1 su bardaı soğuk süt ile çırpın.
  • Krem şantinin yarısını kekin üzerine sıvayın.
  • Bunun üzerine ananas dilimlerini dizin.
  • Artan krem şantiyi krema sıkacağına doldurup, ananasların üzerini süsleyin.
  • Bekletmeden servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder