12 Kasım 2009 Perşembe

GÖÇMEN PASTA

Malzemeler:
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için:
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
Portakal kabuğu
TARİFİ
Yumurta tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un amonyak ekleyip yoğurun hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın pişirin. Kremanin yarısını ayırın. Diger yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurlari bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayi sürün. Jülyen doğranmiş portakal kabuguyla süsleyin.
Asçının notu: Toz amonyagi aktarlarda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder